Nieuwe uitgave

Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben

Redactie, geplaatst op 4 december 2015

Cover
De roman Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben van de Noorse schrijfster Kjersti Annesdatter Skomsvold behandelt met ernst en humor, op een heerlijke, onsentimentele manier grote thema’s als eenzaamheid en dood.

De hoofdpersoon Mathea Martinsen heeft nooit veel met andere mensen te maken gehad. Maar één ding heeft ze wel begrepen: ze zijn niet als zij. Nu, als oude vrouw, wordt ze getroffen door een groot verdriet en bevangen door de vrees te zullen sterven zonder dat iemand van haar bestaan geweten heeft.

Skomsvold ontving voor haar roman de Tarjei Vesaas Debutantenprijs 2009. In datzelfde jaar werd het boek genomineerd voor de Noorse Boekhandelaarsprijs en de Romanprijs van de Luisteraars van de Noorse culturele radiozender P2. Het belandde tevens op de shortlist van de International IMPAC Dublin Literary Award 2013.

‘Mathea’s opgewekt-trieste monoloog zit vol echo’s van Becket […] Skomsvolds subtiele boekje heeft een ruggengraat van staal […] Dit is een diepgravend werk, waarachtig, verontrustend en verrassend euforisch.’
– The Irish Times, Ierland

‘Een zeldzaam mooie liefdesgeschiedenis.’
– Der Spiegel, Duitsland

Hoe harder ik loop, hoe kleiner ik ben is vertaald in 27 talen, Willem Ouwerkerk tekende voor de Nederlandse vertaling. De roman verschijnt bij Zirimiri Press.